27.05.2021

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ MURAT SÜZEN’DEN İLÇEMİZE ZİYARET

Vali Yardımcısı ve Mardin Büyükşehir Genel Sekreteri Sayın Murat Süzen, DİKA Genel Sekreteri Sayın Ahmet Alanlı ile birlikte İlçemizde yapılan ve yapılması planlanan projeleri yerinde incelemek için ziyaret etti.

İlk olarak İlçemizin kalkınmasına yönelik çalışmaların devam ettiği Lavanta bahçelerini incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı ve Mardin Büyükşehir Genel Sekreteri Sayın Murat Süzen ve DİKA Genel Sekreteri Sayın Ahmet Alanlı, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt Aksoy’dan, “Bir Dünya Üreten Kadın” Projesi kapsamında kadınların istihdam edilmesi ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla Belediyemiz tarafından İlçemizin Temelli Mahallesinde oluşturulan lavanta bahçeleri hakkında bilgi aldılar. Başkan Aksoy, daha sonra Süzen ve Alanlı ile birlikte “Boncuklu Tarla Mezrone Üzümünde Kadın Eli” projesi kapsamında ilçede yapımı devam eden Üzüm Ürünleri İşleme Tesisini ziyaret ederek teknik ekipten bilgi aldı.

Başkan Aksoy, süzen ve Alanlı ile birlikte Devlet Su İşler 16. Bölge Müdürü Sayın Ali Naci Kösalı’yı makamında ziyaret etti. Kösalı Dargeçit’te yapımı devam eden Ilısu Barajı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ardından Başkan Aksoy, Su Ürünleri Genel Müdürü Sayın Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Vali Yardımcısı ve Mardin Büyükşehir Genel Sekreteri Murat Süzen, DİKA Genel Sekreteri ve Ahmet Alanlı ve DSİ 16. Bölge Müdürlüğü Ali Naci Kösalı ile birlikte Ilısu Barajı Göl sahasında kafes balıkçılığı projelendirme çalışmalarını incelemelerde bulundu.