8.04.2021

LAVANTA EKİMİ DEVAM EDİYOR

Lavanta ekim çalışmaları Karabayır (Zengan), Değerli (İvan) ve Kılavuz (Xelila) Mahallelerimizde devam ediyor.

İlk kez kadınların istihdam edilmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlattığımız “Bir Dünya Üreten Kadın” projesi kapsamında Karabayır (Zengan), Değerli (İvan) ve Kılavuz (Xelila) Mahallelerimizde lavanta ekim çalışmaları devam ediyor.

Daha önce belediyemiz tarafından Temelli (Amara) Mahallemizde 255 dönümlük arazide 200 bin lavanta fidesi ekilmişti. Şimdi de Değerli (İvan) ve Kılavuz (Xelila) Mahalleleri arasında bulunan 200 dönümlük alanda lavanta ekim çalışması gerçekleştirilirken, Karabayır (Zengan),Mahallemizde lavanta bahçesi için çalışmalara başlandı. Sonraki süreçte damlama sulama sistemleri devreye alınarak çalışmalara devam edilecek.

Önümüzdeki yıllar içerisinde mahallelerimize girerken bir görsel şölenle renk cümbüşü ve ambiyansın meydana gelmesi beklenmektedir.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt AKSOY, ekilen lavanta fideleri bölgenin çehresini değiştirecek görüntüye sahip olacağını ve İlerleyen zamanlarda ekipman temini ile lavanta çiçeğinden elde edilecek yağ ile ekonomik kazanç elde edilmesini hedeflediklerini aktardı.