5.05.2021

LAVANTA BAHÇESİNDE İLK ÇİÇEKLER AÇTI

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt Aksoy’un girişimleri sonucunda hayata geçirilen “Bir Dünya Üreten Kadın” Projesi kapsamında oluşturulan lavanta bahçesinde ilk çiçekler açmaya başladı.

Belediyemiz tarafından yürütülen “Bir Dünya Üreten Kadın” Projesi kapsamında; İlçenin Temelli (Amara) ve Karabayır (Zengan) Mahallelerimiz arasında daha önce tahsis edilen arazi üzerinde ekilen lavanta fideleri ilk çiçeklerini açtı. Kadınlara istihdam yaratarak, ekonomiye katkı sağlamak amacıyla Belediyemiz tarafından Temelli (Amara) ve Karabayır (Zengan) Mahalleleri arasında bulunan bölgede kurulan Lavanta bahçesinde ilk çiçekler açmaya başladı.

Önümüzdeki yıllarda ilçede lavanta üretiminin yaygınlaştırılmasının planlandığını aktaran Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Cüneyt Aksoy,” Ocak ayında Temelli ve Karabayır Kırsal Mahallelerimizde ektiğimiz lavanda fidelerimiz ilk çiçeklerini yavaş yavaş açmaya başladı. Kısa sürede çiçek açmaları bizi çok sevindirdi. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer kırsal mahallelerimizde ektiğimiz lavantalarda çiçek açar. Lavanta projemiz ile Dargeçit ilçesi örnek alan değil örnek alınacak bir ilçe konumuna gelecektir” şeklinde konuştu.