25.01.2018

İlçemizde Gençler için Aikido Spor Salonu

Türkiye’nin  ilk Aikido eğitmenlerinden olan Aytekin Karaca adına yapılan salonun açılış kurdelesini Kaymakam/Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaşar YEŞİLYAŞ ile Aytekin KARACA birlikte kesti.
 Spor salonun açılışına Kaymakam/Belediye Başkanımız Sayın  Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Tügva Mardin İl Başkanı Mesut Çetin,Tügva ilçe temsilcisi Yunus Kılıç ve  Türkiye’de ilk Aikido eğitmenlerinden olan shihan 6. Dan 5.nci kademe teknik direktör Aytekin Karaca katıldı.
Teknik Direktör Aytekin Karaca’nın isminin verildiği salonun açılışına gençlerin ilgisi yoğun olurken Aikido sporu gösterisi büyük beğeni aldı. Kaymakam/Belediye Başkanımız, gençlerimizin enerjisini bu tür sporlarla harcamasını istiyoruz diyerek: “Dargeçit gençlerinin spor alanında başarılara imza atacağına inanıyoruz. Aytekin Karaca hocamız ve Volkan Kaplan hocamıza bu yükün altına girdikleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Türkiye’de 4 dönem Türk Aikodosu’na Başkanlık yapan Türkiye’nin ilk Aikido hocalarından shihan 6. Dan 5.nci kademe teknik direktörü Aytekin Karaca Mardin’in Dargeçit ilçesinde gençleri spora kazandırmanın verdiği mutluluğun tarifsiz bir duygu olduğunu ifade ederek:” Terörden arınmış il. Yeni nesil’in  sağlıklı olması  spora bağlı. Spor yapan genç sağlıklı ve dinç olur. Bu spor salonuna adımı verilmesi beni çok duygulandırdı. İnşallah hocalarımız ile gençlerimiz bu spor salonunda alacağı eğitimler ile ilçenin ve Ülkemizin adını başarılılar ile uluslararası platformlara taşır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Aikido sporu adına gösteriler yapılarak gençlerden büyük alkış alırken solanda eğitimler gençlere ücretsiz olarak verilecek.