15.04.2021

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ GENELGESİ ESNAFA TEBLİĞ EDİLDİ

Denetim ekibimiz tarafından korona virüsü nedeniyle İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı “Kısmi Kapanma” konulu genelge esnafa ve işletmecilere tebliğ edildi.

Ekipler esnaf ve iş yerlerini tek tek gezerek genelge hakkında bilgilendirme yaptı. İlçede bulunan halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik salonları, kahvehane, kıraathane ve paket servisi yapmayacak olan kafe işletmelerine 16 Mayıs’a kadar kapalı olacaklarını tebliğ edildi. Öte yandan ekipler, ramazan ayından belirli saatlerde açık kalacak ve paket servisi yapacak işletmelere MASKE+MESAJE+HİJYEN kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Denetim ekipleri, “ikinci bir tebliğe kadar iş yerlerinin genelge kapsamında kapalı olacağını ifade ederek, "İşletmelerin korona virüsüne karşı tedbirli olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın devletin uyarılarını dikkate almasını istiyoruz. Eğer tebligata uyulmaz ise cezai işlem ve kapatmaları yapacağız" şeklinde açıklamalarda bulundu.