23.11.2020

DARGEÇİT’TE VİRÜSE KARŞI YENİ TEDBİRLER

Koronavirüs salgınına karşı yeni tedbirlerin uygulamaya başlanmasıyla birlikte belediye ekiplerimiz iş yerlerini denetleyerek esnafı bilgilendirdi.

Zabıta ekibimiz ve Beyaz Masa personelimiz İçişleri Bakanlığı genelgesi ile çalışma süre ve usullerine düzenleme getirilen iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarının korona virüsle mücadele açısından büyük önem arz ettiği şu günlerde hayatın her alanında mevcut tedbirlere uyulmasının önemine vurgu yapan ekiplerimiz işyerlerini denetleyerek vatandaşlara maske ve temizlik konusunda uyarıda bulundu. Zabıta ekibimiz ve Beyaz Masa personelimiz, vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza hafta sonu ve hafta içi çalışma saatlerine yönelik gelen yasaklar hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığı, corona virüsüne karşı alınan yeni tedbirlerle ilgili yayımladı genelge kapsamında;

Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.

İş yerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden çalışanlar ise bu uygulamadan istisna tutulacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları saat 10.00- ¬20.00 dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ¬içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel¬-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.