17.10.2020

Covid-19 Kapsamında Denetimler Devam Ediyor

Dargeçit Belediyesi, Covid-19’la mücadele kapsamında denetimler ara vermeden devam ediyor. Ekipler ilçede işletmelerden pazar yerlerine toplu taşıma araçlarına kadar denetim gerçekleştirmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı 81 ildeki valiliklere il ve ilçeler genelinde ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetim gerçekleştirilmek için Dargeçit Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri ve Beyazmasa ekipleri tam kadro sahadaydı.

Zabıta ekipleri ve Beyazmasa personeli ilçe genelinde çok sayıda iş yerinde incelemede bulundu. Sosyal mesafe kuralı ve maske denetimi yapıldı. Özellikle gıda hizmeti veren işletmelerle; berber ve kuaförlerin hijyen konusunda aldığı önlemler denetlendi. Esnaf ve vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu, kontrollü sosyal hayat kuralları anlatıldı. Koronavirüs tedbirlerine uymayan esnaf ve işletmeler uyarıldı.

Denetim sırasında ise ekipler vatandaşları salgın süresince alınan tedbirlere duyarlı olmaları konusunda uyardı.